Sanna Marin'in yeni görüntüleri ortaya çıktı

Finlandiya Başbakan’ı Sanna Marin’in yeni görüntüleri Finlandiya’nın gündemine çığ gibi düştü. Sızdırılan videoda evli olan Sanna Marin’in, başka bir adam tarafından boynundan öpüldüğü ve beraber samimi anlar yaşadıkları görüldü.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in 6 Ağustos’ta yaptığı ev partisinin görüntüleri tüm dünyada gündem oldu.

Partide kokain bulunması ve partiye katılanların “Kokain” diye bağırması dikkat çekti.

Ancak Finlandiya’da skandallar bitmedi. Fin ekonomist Henri Lindroos ve Fin Gazeteci Aleksi Valavuori, Başbakan Sanna Marin’in yeni görüntülerini yayınladı.

Ev partisinden sonra gece kulübünde devam eden partide evli olan Sana Marin’in, başka bir adamla sarmaş dolaş anları kameraya yansıdı. Sanna Marin’in eşi olmadığı belirtilen adam, Başbakan’ı boynundan öptü.

Finlandiyalılar, bu görüntüye tepki gösterdi.

O KİŞİ BELLİ OLDU

Fin gazetesi Iltalehti, Sanna Marin'i boynundan öpen kişinin Fin şarkıcı Olavi Uusivirta olduğunu açıkladı.

Olavi Uusivirta, Finlandiya'nın ünlü şarkıcılarından ve oyuncularından birisi.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, şarkıcı Olavi Uusivirta ile olan görüntülerinde "Uygunsuz bir durum olmadığını" söyledi.

"Aldattığım veya dağıttığım iddiasıyla yayınlanan görüntülerin daha fazla yayınlanmamasını umuyorum" diyen Sanna Marin, "Gece kulübünde öpüldüğüm doğru değil" diye ekledi.

KANUNA AYKIRI

Iltalehti, Başbakan Sanna Marin'in, Finlandiya Başbakanlık Kanunu'nun 70. maddesini ihlal ettiğini öne sürdü.

Başbakan Sanna Marin, tatile gideceği için görev ve yetkilerini geçici olarak yardımcısına devretmişti. Ancak 4 Ağustos'ta yetkilerini geri aldı.

Parti, 4-6 Ağustos arasında yapıldı.

Finlandiya Başbakanlık Kanunu 70. maddeye göre Başbakan, bakanlar ve kamu görevlileri, görevleri sırasında ve görevleri dışında dahi, bulunduğu her yerde örnek bir vatandaş olarak davranmakla yükümlü.

Odatv.com

Sanna Marin Finlandiya