Polisten vahşi cinayet

Olay sırasında çekilen video görüntülerinde, iki polis memurunun siyah Santos'un başını içinden dumanlar yükselen bagaja zorla soktukları görülüyor...

Brezilya'da polis arabasının bagajına zorla sokulan bir kişinin, atılan gaz bombası nedeniyle boğularak ölmesi infial yarattı.

38 yaşında Genivaldo de Jesus Santos, Umbauba kenti sokaklarında polis tarafından durdurulmuştu.

Olay sırasında çekilen video görüntülerinde, iki polis memurunun siyah Santos'un başını içinden dumanlar yükselen bagaja zorla soktukları görülüyor.

Otopsi raporu, Santos'un boğularak öldüğünü ortaya koydu.

Brezilya federal polisi olayla ilgili disiplin soruşturması başlattı.

Olayın nasıl geliştiğine dair farklı açıklamalar yapıldı.

Polisin yaptığı açıklamadai Santos'un polise direnç gösterdiği için durdurulup gözaltına alındığı, "saldırgan tutumu nedeniyle kendisini etkisiz kılmak için bazı teknikler kullanıldığını" savunuldu.

Ancak Santos'un olay yerinde bulunan yeğeni Wallison de Jesus, yerel medyaya yaptığı açıklamada, amcasının motorsiklet kullanırken polis tarafından durdurulduğunu ve polisin kendisinden gömleğini çıkarmasını istediğini söyledi.

Brezilya'da polis gaz bombası altında zorla bagaja soktuğu siyahın ölümüne neden oldu

Amcasının şizofreni tedavisi için reçeteli ilaç aldığını söyleyen yeğeni, polisin ilaçları bulması üzerine Santos'un paniğe kapıldığını belirtti.

Polisi amcasının sağlık durumu hakkında uyarmaya çalıştığını söyleyen Wallison de Jesus, polisin uyarıyı dikkate almadığını ve bunun üzerine "işkencenin başladığını" iddia etti.

Polis memurlarının Genivaldo de Jesus Santos'u zorla yere yatırdığını, ardından da polis arabasının bagajına ittiklerini belirtti.

İnternette viral olan video görüntülerinde de Santos'un vücudunun polis arabasının bagajında olduğu, bacaklarının dışarıda kaldığı görülüyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Santos bir yandan tekmeler savurup bağırırken, iki polis memurunun arabanın bagaj kapağını kapamaya çalıştıkları anlaşılıyor.

Bunlar yaşanırken de bagajın içine bir gaz bombasının atılmış olduğu görülüyor.

Santos'un bacakları hareketsiz hale gelirken olay yerinden geçen birinin "Adamı öldürecekler" dediği duyuluyor.

Wallison de Jesus, amcasının bilincini yitirdiğinin anlaşılması üzerine polis memurlarının kendisini hastaneye götürdüklerini söylüyor.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Santos kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Odatv.com

Brezilya polis cinayet