Öyle gazeteci yetiştirilmez: "Turkish kebab çok güzel" röportajı... En merak edilenler niye sorulmaz: Mormonlar

Milliyet Gazetesi, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in eşi Cheryl Flake ile röportaj yaptı. Röportajı yapan gazeteci, Jeff Flake’in eşine yemek ve ev dekoru hakkın da sorular sordu ancak en merak edileni sormadı: Mormonlar…

Öyle gazeteci yetiştirilmez: "Turkish kebab çok güzel" röportajı... En merak edilenler niye sorulmaz: Mormonlar

Milliyet Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Didem Özel Tümer ve gazetenin stajyeri Asena Yatağan, ABD Ankar Büyükelçisi Jeff Flake’in eşi Cheryl Flake’in rezidansını ziyaret etti.

Büyükelçi’nin eşi ile yapılan röportaj, Asena Yatağan imzasıyla tam sayfa yayınlandı.

Odatv, Jeff Flake Türkiye’deki görevine başlamadan önce “Biden'ın adamı kriz çıkarmaya geliyor” başlığıyla, ABD’li Büyükelçi’nin Mormon tarikatı üyesi olduğunu yazdı.

İlgili haber: Biden'ın adamı kriz çıkarmaya geliyor

Millliyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajda, Büyükelçi’nin eşi Cheryl Flake’e Türk yemekleri, yaptığı seyahatler ve evin duvarındaki fotoğraflar soruldu, ancak en çok merak edilen konu sorulmadı: Mormonlar.

ARIZONA EYALETİ’NİN MORMONU

Cheryl Flake, röportajında eşi Jeff Flake’in 18 yıl boyunca ABD eyaleti Arizona’dan, başkent Washington DC’ye gittiğini ancak pazar günleri aile yemeği için evde bulunduğunu ifade etti.

4’ü erkek olmak üzere 5 çocuğu olduğunu söyleyen Cheryl Flake, yemek yapmayı sevdiğini söyledi.

Arizona Eyaleti, Mormon tarikatı üyelerinin en çok bulunduğu 4. ABD Eyaleti olarak biliniyor.

Cheryl Flake, röportajında Mormonlara ait kültürel değere sahip kalabalık pazar yemeğinden, çok çocuklu aileden ve Arizona’dan bahsettiği halde, kendisine Mormon tarikatı hakkında soru sorulmaması dikkat çekti.

TÜRKİYE’YE TURNE İÇİN GELMİŞ

ABD’li Büyükelçi’nin eşi Cheryl Flake, 1980’de müzik grubuyla birlikte turneye çıktığında Türkiye’ye geldiğini ifade etti.

Tenis oynamaktan ve piyano çalmaktan keyif aldığını belirten Cheryl Flake, aynı zamanda evinin duvarlarına, Amerikalı fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları asmayı sevdiğini söyledi.

KİMDİR BU MORMONLAR

Amerika’da başta Utah olmak üzere Kaliforniya, Idaho, Arizona, Texas, Washington ve Nevada eyaletlerinde kayda değer bir nüfusa sahip Mormonlar, çok örgütlü olmaları ve birbirleri ile sıkı ilişkiye sahip olmalarıyla biliniyor.

Mormonların bir diğer bilinen özelliği ise, erkekler için çok eşliliğe izin verilmesi. Mormonlar ayrıca “felaket günleri” için su, gıda, yakıt, yakacak, mühimmat ve silah depoladıkları çiftlikler kuruyor. Mormon Kilisesi, felaket olaylarında Mormonların hayatta kalmak için her şeye sahip olması gerektiğini söylüyor.

Kapalı yaşayan Mormon toplulukları, maddi güç, lobicilik, toplu oy ve gerek eyalet meclislerine gerek ABD Kongresi’ne seçmeyi başardıkları temsilciler ile siyasi güç sahibi oldu.

19. yüzyılda İncil’in yanı sıra “Mormon Kitabı” dedikleri kitabı da kutsal kabul ediyorlar. Kitap, tarikatın kurucusu Joseph Smith tarafından yazıldı ancak “Amerika’ya Milattan Sonra 600’de gelen Hristiyanların kitabı” denildi.

Suikast sonucu hayatını kaybeden öğretim üyesi ve yazar Necip Hablemitoğlu, Mormonlar ve FETÖ arasındaki ilişkiye dikkat çekmişti. FETÖ ve Mormon Tarikatı arasındaki ilişki, Mormonların Türkiye’deki misyonerlik faaliyetlerini arttırmasına sebep oldu.

Türk topluluklarını birçok defa misyonerlik ile hedef alan Mormon Tarikatı üyesi ABD Büyükelçisi Jeff Flake ise, Türkiye karşıtlığı ile biliniyor.

İlgili haber: İŞTE CEMAATİN UTAH SIRLARI!

Odatv.com

Öyle gazeteci yetiştirilmez: "Turkish kebab çok güzel" röportajı... En merak edilenler niye sorulmaz: Mormonlar - Resim : 1
mormonlar ABD jeff flake milliyet gazetesi