Kraliyet'te sürpriz ziyaret

96 yaşında yaşamını yitiren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için düzenlenen törene Prens Harry ve Meghan Markle katıldı. ABD’ye taşınarak kraliyet ailesinden ayrılan çift, uzun bir aradan sonra ilk defa Kate Middleton ve Prens William ile yan yana görüntülendi.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, 96 yaşında yaşamını yitirdi. Kraliçe'nin ölümünün hemen ardından oğlu Prens Charles, ülkenin yeni kralı oldu. Geçen gün resmen krallığı ilan edilen Charles'ın taç giyme töreni ise geleneklere göre birkaç ay sonra yapılacak.

Prens William ve Kate Middleton'ın da hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in ardından unvanları değişti. Cornwall Dükü unvanına sahip olan Prens Charles'ın yeni kral olmasının ardından, Cornwall unvanı, oğlu Prens William ve onun eşi Kate Middleton'a geçti.

Kraliçe için Windsor Kalesi’nde düzenlenen törene kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’de hayatına devam eden Prens Harry ve Meghan Markle da katıldı.
Artık kraliyet etkinliklerinde yer almayan çift, Mart 2020'den beri ilk defa Prens William ve Kate Middleton ile bir araya geldi.

People’ın haberine göre Prens William’ın çiftin törende yer almasını istediği ve “Ailenin bu zor zamanında birllikte görünmenin önemini” vurgulamak istediği belirtildi.

Arabadan inerek kalabalığı karşılayan çift, tören gereği simsiyah giyindi.

NE OLMUŞTU?

2020 yılında İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden ayrılmalarından bu yana Sussex Dükü Prens Harry ve Düşesi Meghan Markle, İngiltere'ye yalnızca Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılı onuruna kutlanan Plantinyum Jübilesi için dönmüştü.
Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıktan sonra ABD'li televizyoncu Oprah'ın programına katılan çift, saraya yönelik suçlamalarda bulunmuş ve aile ile ilişkilerin kopma noktasına geldiği iddia edilmişti. Çift, Kraliçe II. Elizabeth'e saygı duyduklarını ve onunla spesifik olarak bir gerilim yaşanmadığını söylemiş sorunların asıl kaynağının Prens Charles ve Prens William olduğu ima edilmişti.

Odatv.com

Meghan Markle Prens Harry Kate Middleton Prens William Kraliçe 2. Elizabeth