Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahta çıkışının 70. Yıldönümü dört gün süren “Platin Jübile” töreni ile kutladı ve yakında tahtı bırakacağını açıkladı. Kutlamaların son günü olan 5 Haziran’da, tören alayındaki bir araçta sergilenen Nazi sembolü tepki çekti. Akıllara Nazi Almanyası ve Hitler ile işbirliği yaptığı için tahttan inmeye zorlanan İngiliz kralı 8. Edward geldi.

Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı

Tahta çıkışının 70. yıldönümünü kutlayan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Platin Jübile törenine, Nazi sembolünün gölgesi düştü.

Bizzat Yahudi, Rus, Belarus, Ukrayna ve Polonya soykırımlarından ve devrimci komünistlerin katledilmesinden sorumlu olan Nazi SS örgütünün lideri Heinrich Himmler tarafından tasarlanan “Kara Güneş” sembolü, Kraliçe’nin tören alayında sergilendi.

Nazi Almanyası dışında Nazi, Neo-Nazi ve Beyaz ırkçısı örgütler tarafından da kullanılen Kara Güneş sembolü, Ukrayna’daki Neo-Nazi Azov Taburu’nun armasında yer almasıyla biliniyor.

Kraliçe’nin tören alayındaki bir araçta sergilenen kara güneş sembolü, akıllara İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ırkçı geçmişini getirdi.

Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 1
Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 2

HALA KÖLE GİBİ DAVRANIYORLAR

“Afrikalılar çocuk yapmasın, dünya ve iklim yok olacak” çıkışı ile bilinen İngiltere Prensi William, kendisinin üç çocuk sahibi olması sebebiyle İngiliz basınında “ikiyüzlü” olarak adlandırıldı.

Sömürgeciliğin sembolü olarak kabul edilen Kraliyet Ailesi, günümüzde dahi Afrikalılara köle muamelesi yapıyor. Kraliyet ailesi mensupları, Afrika seyahatlerinde tahtırevanlarını Afrikalılara taşıttırıyor.

Prens William, Rusya ve Ukrayna arasında savaş başlayınca şu ifadeleri kullanmıştı: “Afrika’da, Asya’da savaş ve kan çok normal. Ama Avrupa’da böyle şeylere alışık değiliz. Avrupa değerlerine ters bir durum.”

Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 3
Prens William ve İngiliz kraliyet ailesi, Afrikalılara köle muamelesi yapmaya devam ediyor

NAZİ HAYRANLIĞI TAHTINA MAL OLDU

1936’da tahta çıkan ve Kraliçe 2. Elizabeth’in amcası olan 8. Edward, Nazi hayranlığı sebebiyle tahttan inmek zorunda kaldı.

Bütün baskılara karşın 1936’da eşiyle birlikte Nazi Almanyası’nı ziyaret eden 8. Edward, beyaz ırkçılığı, Nazizm, “ırksal saflık” gibi ırkçı ve faşizan ideolojilere olan sempatisi ile tanınıyor.

Eşiyle birlikte Hitler’in ve soykırımın mimarı Himmler ile samimi pozları bulunan 8. Edward, daha sonra gördüğü baskı sebebiyle tahttan inmek zorunda kaldı.

Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 4
8. Edward ve eşi, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler ile buluşurken samimi pozlar verdi
Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 5
8. Edward, Nazi SS örgütü tarafından böyle selamlandı

Odatv.com

Kraliçe Elizabeth'in jübilesinde skandal: Naziler Hortladı - Resim : 6
İngiltere Kraliyet Ailesi Kraliçe 2. Elizabeth