Kovid yargı önünde: Biden'ın danışmanına 7 saat sorgu

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci, korona salgını dönemindeki “tam kapanma” ve “bilime inanın” politikaları sebebiyle savcılığa ifade verdi, “hatırlamıyorum” dedi.

Kovid yargı önünde: Biden'ın danışmanına 7 saat sorgu

Missouri Eyaleti Başsavcısı Eric Schmitt, Dr. Fauci’yi tam 7 saat sorguya çekti.

Savcılığa yeminli ifade veren Dr. Fauci, o dönem sarf ettiği “Talimatı ben verdim, bilime inanın. Tam kapanma şart” sözlerini hatırlamadığını öne sürdü.

Fauci, ifadesinde şunları söyledi: “Ben 6 milyar dolar bütçeli bir kurumdan sorumluyum ve çok meşgulüm.”

TAM KAPANMA VE “BİLİM” TARTIŞMASI

Tam kapanma döneminde milyonlarca kişinin işsiz kaldığı ABD’de, korona virüs uygulamalarına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın tam kapanma politikasını savunan ve pandemi ekibini bizzat yöneten sağlık danışmanı Anthony Fauci, tartışmaların odağında.

Tam kapanmanın yanı sıra, kovid ilaçları, kovid aşıları ve maske uygulaması gibi önlemler de masaya yatırıldı.

ABD’de birçok kişi, 3. ve 4. doz kovid aşısından sonra yan etki gördüğünü öne sürerek hastanelere başvurdu.

Kovid aşılarının “Salgının yayılmasını ve semptomlarını durduracağını” iddia eden Fauci, kovid aşısını zorunlu kılan politikalara imzasını atmıştı.

Aşılanmayan binlerce kişi kamu görevinden, 60 bin asker ise ordudan ihraç edildi.

AŞILAR DA TARTIŞILIYOR

Yaşanan süreçten sonra kovid aşılarının gerekli testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. O dönem “Bilime inanın” diyen Dr. Fauci’nin, o dönem kovid politikası kapsamında “dezenformasyon ile mücadele” eylem planını hayata geçirdiği ifade edildi.

Bu eylem planı kapsamında ABD devleti, kovid aşılarını veya devletin kovid politikasını sorgulayan her türlü bilimsel yayını, akademik makaleyi, gazete ve internet haberlerini adeta sansürledi.

Sosyal medya sağlayıcıları ile de anlaşan ABD hükümeti, kovid politikalarını sorgulayan yayınlara sansür uygulanmasını sağladı.

Bu yöntemle, ABD hükümetinin ve Fauci’nin ön gördüğü kovid anlatısı dışında hiçbir kovid anlatısı, medyada yer bulamadı.

New York Post’ta yer alan habere göre Fauci, Missouri Eyaleti Başsavcısı Eric Schmitt tarafından sorgulanırken “Hafızasını kaybetmiş gibi” davrandı, soruların birçoğuna “hatırlamıyorum” yanıtını verdi.

Odatv.com

Korona virüs Kovid ABD