Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde

Ukrayna’nın “ölüm listesi” olarak bilinen Myrotvorets’e, Sputnik International muhabiri Wyatt Reed’in adı eklendi. Daha önce listeye alınan gazeteciler, muhalif siyasetçiler ve sosyalistler, Ukraynalı Neo-Nazi örgütleri tarafından katledilmişti. Listede yer alan ve öldürülen bir diğer isim ise, Aleksander Dugin’in kızı Darya Dugina’ydı.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde

Wyatt Reed, “Artık ben de resmen Ukrayna’nın ölüm listesindeyim” dedi, Myrotvorets sayfasında yer alan ilanı paylaştı.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 1
Sputnik International muhabiri Wyatt Reed
Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 2
Wyatt Reed, Ukrayna'nın ölüm listesi Myrotvorets'e eklendi

Ukrayna devletinin İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko tarafından kurulan Myrotvorets, “Barış Getiren” olarak da biliniyor.

İnternet sitesi, “Ukrayna devletinin düşmanlarını” listeliyor, yüz binlerce kişiyi ölüm listesine koyuyor.

İTALYAN GAZETECİYİ HAVAN SALDIRISI ÖLDÜRDÜ

Listeye eklenen ve Ukrayna’da bulunan İtalyan gazeteci Andrea Rocchelli, aynı yıl Ukrayna ordusu tarafından katledildi. Andrea Rocchelli ve Rusça tercümanlık yapan gazeteci Andrey Mironov, Ukrayna ordusunun havan saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 3
Andrey Mironov'un, Ukrayna ordusunun havan atışıyla öldürülmeden önceki son fotoğrafı. Arka plandaki toz bulutu, daha önce bölgeye düşen bir havan mühimmatı yüzünden oluştu
Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 4
Andrea Rocchelli ve Andrey Mironov
Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 5
Henüz 31 yaşındayken katledilen gazeteci Andrea Rocchelli'nin pasaportu
Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 6
İtalyan gazeteci ve fotoğrafçı Andrea Rocchelli öldürüldükten sonra, Myrotvorets'te fotoğrafının üzerine "tasfiye edildi" ibaresi eklendi
Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 7
Andrea Rocchelli'nin'nin üzerinden çıkanlar: Telefon, not defteri, kamera ve kamera kılıfı

Gazetecileri havan atışı ile öldüren Ukrayna askeri Vitali Markiv’in telefonundan, bir kişiyi infaz etmeden önce çektirdiği “hatıra fotoğrafı” çıktı.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 8
İtalyan gazeteci Andre rocchelli'yi ve Rus gazeteci Andrey Mironov'u havan atışı ile öldüren askerin telefonundan çıkan fotoğraf. Fotoğraftaki kişinin kimliği bilinmiyor ancak fotoğraf çekiminden sonra infaz edildiği bildirildi. İnfaz edilen kişinin, Donbas bölgesinde yaşayan etnik Rus olduğu ifade edildi

Ukraynalı gazeteci Oles Buzina ve Ukraynalı muhalif siyasetçi, aynı zamanda devrik lider Yakunoviç'in müttefik olan Oleg Kalaşnikov, 2015’te listeye eklendikten sadece birkaç gün sonra, Ukraynalı Neo-Nazi örgütleri tarafından öldürüldü.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 9
2015'te Neo-Nazi teröristler tarafından vurularak öldürülen Ukraynalı gazeteci Oles Buzina
Ousted Ukrainian President Asked For Russian Troops, Envoy Says
Oleg Kalaşnikov, 2014'te Maidan eylemleri sonucunda devrilen eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Yakunoviç'in müttefikiydi. 2014'ten sonra muhalefete geçen Oleg Kalaşnikov, Neo-Nazi militanlar tarafından evinde vurularak öldürüldü

Öldürülen kişiler, Myrotvorets’te “tasfiye edildi” kategorisine alınıyor ve fotoğraflarının üstüne büyük harflerle “tasfiye edildi” yazılıyor.

Gazetecilere, siyasetçilere ve etnik Ruslara yönelik geliştirilen bu internet sitesinde daha sonra dünyanın dört bir yanından farklı mesleklerle uğraşan birçok insanın ismi eklendi.

Birleşmiş Milletler, Ukrayna’nın ölüm listesi olarak bilinen Myrotvorets’in soruşturulmasını defalarca kez istedi, Ukraynalı yetkililer ise BM’nin çağrısına uymadı.

WYATT REED: ŞİKAYET EDENLERİN ADI YAYINLANIYOR

Can güvenliğinden endişe duyan Sputnik International muhabiri Wyatt Reed, Myrotvorets’i şikayet edenlerin başına geleni paylaştı.

Ukrayna’nın ölüm listesinin sunucularının bulunduğu Amerikalı Cloudflare şirketi, Myrotvorets ile ilgili şikayetleri doğruca Myrotvorets’in yöneticilerine gönderiyor.

Amerikalı Cloudflare şirketine, Myrotvorets şikayet edilirse, şikayet edenler kişisel verileriyle birlikte Ukrayna makamlarına iletiliyor. Myrtovorets, daha sonra bu kişisel bilgileri kullanarak insanları tehdit ediyor, şantaj uyguluyor (Ekran görüntüsünün bu şekilde paylaşılmasına, kişinin kendisi izin vermiştir)

Yöneticilere, şikayette bulunan kişilerin kişisel bilgileri de gönderiliyor ve kısa süre içerisinde Ukrayna telegram gruplarında o kişiye yönelik bütün bilgiler paylaşılıyor.

Myrotvorets, şikayet edenlere şantaj uyguluyor, tehditlerde bulunuyor.

13 YAŞINDAKİ KIZ BİLE ÖLÜM LİSTESİNDE

Ukrayna’nın ölüm listesi Myrotvorets, “Rus işgaline destek”, “Ukrayna’nın düşmanı” ve benzeri birçok “gerekçe” ile, insanları ölüm listesine alıyor.

13 Eylül’de, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu Faina Savenkova, Ukrayna’nın ölüm listesine girdi.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 11
Ukrayna'nın ölüm listesine giren 13 yaşındaki Faina Savenkova

Etnik olarak Rus olan Faina Savenkova, bölgedeki hayatını ve Ukrayna bombardımanlarını video blogunda paylaştığı için, “Rus devletinin işgaline yardım etme” ile suçlandı, Myrotvorets ölüm listesine alındı.

UKRAYNA MAHKEMELERİ DELİL OLARAK KABUL EDİYOR

Ukrayna mahkemeleri, yargılamalarda, Myrotvorets’te yer alan bilgileri delil olarak kabul ediyor ve ona göre işlem yapıyor.

PINK FLOYD SOLİSTİ ROGER WATERS HEDEFTE

NATO’ya, ABD emperyalizmine ve savaşlara olan karşıtlığıyla tanınan Pink Floyd solisti Roger Waters, Ukrayna’nın ölüm listesine alındı.

Hem Rusya’nın başlattığı savaşı hem de Ukrayna’nın NATO ve ABD tarafından kışkırtılmasına karşı olan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin ülkesini “ateşe attığını” savunan Roger Waters, Ukrayna’da tepki çekti.

Roger Waters added to Ukrainian hit list | MR Online

Myrotvorets, Roger Waters’ı da “Ukrayna’nın düşmanı” olarak tanımladı ve ölüm listesine aldı.

DARYA DUGINA KATLEDİLMEDEN ÖNCE LİSTEDEYDİ

Rus düşünür ve siyaset bilimci Aleksander Dugin’in kızı, gazeteci Darya Dugina, Ukrayna’nın ölüm listesindeydi.

Katıldığı bir etkinlik çıkışı, arabasına konulan bomba düzeneğinin infilak etmesi sonucunda hayatını kaybeden Darya Dugina’yı, Ukrayna istihbaratı SBU ajanlarının öldürdüğü ortaya çıktı.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 13
Rus gazeteci Darya Dugina

Darya Dugina, Ukrayna’nın ölüm listesi Myrotvorets’e girdikten sonra katledilen gazetecilerden sadece biriydi.

Kameraman, muhabir, gazeteci ve basın çalışanı binlerce kişinin adının geçtiği Myrotvorets listesi sonucunda onlarca gazetecinin katledildiği ifade edildi.

Gazeteciler, Zelenski'nin ölüm listesinde - Resim : 14
Rus gazeteci Darya Dugina öldürüldükten sonra, Myrotvorets sitesinde "tasfiye edildi" olarak güncellendi

İÇİŞLERİ DANIŞMANI KURDU

Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşçenko, Myrotvorets’in kurucusu olarak biliniyor.

Anton Geraşçenko, Rus yandaşı olduğu iddia edilen ve suikast sonucu öldürülen siyasiler için “Bir hain eksildi” mesajları yayınlaması ile tanınıyor.

En az 30 bin Mariupol sakini zorla Rusya'ya götürüldü
Anton Geraşçenko

2014’ten beri İçişleri Bakanı Danışmanı olan Anton Geraşçenko, Neo-Nazi milis örgütü Azov Taburu’nun kurulmasında rol oynadı.

Odatv.com

Andrei Mironov Andrea Rocchelli rusya ukrayna savaşı myrotvorets Anton Geraşçenko wyatt reed Sputnik aleksander dugin Darya Dugina mirotvorets