Finlandiya Başbakanı tamamen aklandı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, yaz aylarında görev başında olduğu halde Başbakanlık Ofisi dahil olmak üzere birçok yerde parti yaptığı için hakkında başlatılan soruşturmadan aklandı.

Resmi iznini bitirip görev başına geçtikten sonra, yerine yardımcısı geçmediği halde gece partilerine katılan Sanna Marin, Finlandiya’da tepki çekti.

Temmuz ayında Başbakanlık Ofisi’nde verilen partide çekilen görüntüler ve ağustos ayındaki kokain partisinden sonra Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdı ve test negatif çıktı.

Finlandiya basını ise, Başbakan Sanna Marin’in katıldığı partiler sırasında görev başında olması sebebiyle görevini kötüye kullandığını iddia etti.

Başbakanın yeni videosu: Finlandiya güzeliyle dans - Dünya - ODATV

Finlandiya sivil ombudsmanı, alınan şikayetlerin Marin'in herhangi bir resmi görevi tehlikeye attığını kanıtlamadığını belirterek, Marin'in başbakan olarak görevlerini ihmal etmediği sonucuna vardı.

Başbakan'ın boş zaman etkinliklerinin ahlaki ve sosyal boyutlarının Parlamento içerisinde çözülmesi gereken bir mesele olduğu belirtildi.

Finlandiya’nın en büyük gazetesi Ihtalehti ise, Finlandiya halkına ek vergi getirilen Avrupa Birliği toplantılarına katılmayan Sanna Marin’i, “Vatandaşla ilgilenmek yerine partilere katılıyor” diyerek eleştirmişti.

Uyuşturucu suçlamasının ardından, Finlandiya’nın 34 yaşındaki Başbakanı Sanna Marin hakkındaki “görevi kötüye kullanma” suçlaması da düşmüş oldu.

BAŞBAKAN'IN SIZDIRILAN GÖRÜNTÜLERİ

Marin'in milletvekili Ilmari Nurminen ve medya sunucusu Tinni Wikström dahil ünlü Fin simalarla eğlendiğini gösteren videolar, sosyal medyada yayımlanmıştı.

Sızdırılan görüntülerde, Marin'in arkadaşlarıyla "çılgınca" dans etmesi ve şarkı söylemesi, arka planda insanların "kokain" diye bağırması dikkati çekmişti.

Bir başka videoda ise, Finlandiya’nın ünlü şarkıcısı Olavi Uusivirta ile samimi şekilde dans ettiği ve Olavi UUsivirta’nın Sanna Marin’i boynundan öptüğü görüldü.

Finlandiya basını, “Evli Başbakan’ın başka bir adamla eğlencesi” şeklinde manşetine taşıdığı görüntüler için Sanna Marin şu açıklamayı yaptı: “Uygunsuz hiçbir şey yapmadım. Arkadaşça bir eğlence. Özel hayatımın gündem olmasından dolayı çok üzgünüm.”

Sanna Marin'in yeni görüntüleri ortaya çıktı - Dünya - ODATV

Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisi'nden Fin Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter'dan Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı.

DAHA ÖNCE İZOLASYONU İHLAL ETTİ

Öte yandan Marin, temaslı olduğu bir çalışma arkadaşının Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından kısa süre sonra kendisini izole etmesi gerekirken dışarıda bir gece geçirdiği için de eleştirilerin hedefi olmuştu.

Finlandiya gazetesi Ihtalehti, “Sayın Başbakan vatandaşları izolasyona davet ederken kendisi izolasyonu ihlal ediyor” diyerek Sanna Marin’i eleştirdi.

Sanna Marin, o olay sebebiyle özür diledi.

Odatv.com

Sanna Marin Finlandiya