Eşcinsellerin kan verme yasağı kalktı

Kanada hükümeti eşcinsel erkeklerin kan vermesini engelleyen yasağı kaldırdığını duyurdu.

Eşcinsellerin kan verme yasağı kalktı

Kanada, eşcinsel erkeklerin kan bağışında bulunmasını yasaklayan düzenlemeyi kaldırdığını açıkladı.

BBC’nin haberine göre, Kanada’da eşcinsel erkeklerin ilişkiden sonra üç ay içinde kan vermesini yasaklayan yasal düzenleme kaldırıldı.

Health Canada tarafından yapılan açıklamada, kararla ilgili daha kapsayıcı bir sağlık sistemine doğru önemli bir adım atıldığı vurgulanırken kararla ilgili yeni düzenlemelerin olacağıda eklendi.

Düzenlemede Kanada da kan vermek isteyen ve cinsel yönelimi farklı olan kişilerden bundan sonra cinsel kimliklerinin sorulmayacağı da eklendi.

Kan verecek olan donörlere yakın zamanda yüksek riskli cinsel ilişkiye girip girmediklerine dair bilgilerin sorulacağı ifade edildi.

KIZILAY’DA TARTIŞMA YARATMIŞTI

Dönenim Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 2014 yılında eşcinsellerin Kızılay’a kan veremediğini, ancak alabildiğini açıklaması üzerine tartışma çıkmıştı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Arslan ise kan bağışı formundaki soruların sorulması gerektiğini, bu uygulamanın sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde böyle olduğunu ifade etmişti.

Odatv.com

kanada sağlık kızılay