Shawn Mendes- Camila Cabello ayrılığı tartışmayı büyüttü

Kanadalı şarkıcı Shawn Mendes’in yakın zaman da kendisi gibi şarkıcı olan Camila Cabello’dan ayrılması spekülasyonlara sebep oldu.

Shawn Mendes- Camila Cabello ayrılığı tartışmayı büyüttü

Ünlü şarkıcının cinsel yönelimi yılardır hayranları tarafından merak ediliyordu. Kendisini heteroseksüel olarak tanımlayan Mendes hayranlarını ikna etmeyi başaramadı. Şarkıcının sevenleri bu ayrılıktan sonra Mendes hakkında spekülasyon yaratan sorular sormaya başladı. Shawn Mendes’in “Gay” olma ihtimaline karşı dedikodular hızla yayıldı. Sosyal medyada çok fazla etkileşim alan bu olay karşısında insanlar ikiye bölündü. Sosyal mecralara şakaları da yapılan bu olayda bazı insanlar sevinirken bazıları hassas olan bu konunun ne kadar “rahatsız ve iğrenç” olduğu yanıtları geldi. Daha önce de aynı konu üzerinde haberleri çıkan Mendes “sinir bozucu “olduğunu söylemişti. Shawn Mendes cephesinden bu konuyla ilgili şimdilik herhangi bir açıklama gelmedi.

ÜNLÜ SANATÇILARIN CİNSEL YÖNELİMLERİ NEDEN SORGULANIYOR

Geçmişte bu söylentilere maruz kalan birçok ünlü bulunuyor. İnsanlar için merak konusu olan bu durum ünlüleri kendileri hakkında var olan spekülasyonlar için açıklama yapmak durumunda bırakıyor. Oprah Winfrey, Tom Cruise, Hillary Clinton ve Hugh Jackman gibi dünyaca bilinen bu isimler geçmişte cinsel yönelimleri konusunda merak konusu olmuştu. Ünlülerin hemcinsleri olan yakın arkadaşlıkları hakkında lezbiyen ya da gay olma ihtimalleri gündeme getirilmişti.

Shawn Mendes- Camila Cabello ayrılığı tartışmayı büyüttü - Resim : 1
Lezbiyen oldukları öne sürülen Gayle King (sol) ve Oprah Winfery (sağ)

CİNSEL YÖNELİMLERİN AÇIĞA ÇIKMASI BİREYLERE ZARAR VERİR Mİ

Yapılan araştırmalara göre bireylerin cinsel yönelimlerine dair spekülasyon haberler kişilere ciddi zararlar verecek sonuçlara yol açıyor. Halka açık alanlarda insanların yönelimlerine dair konuşmalar sergilemek ya da belli davranışlarda bulunmak kişilerin hem bedensel hem de psikolojik olarak bütünlüğüne zarar veriyor. Columbia Üniversitesi’nde klinik psikiyatri profesörü ve “Psikanalitik Terapi ve Eşcinsel” konularını ele alan yazar Dr. Jack Drescher’a sorulan sorular kapsamında, eşcinseller kendi istekleri doğrultusunda kimliklerini açık hale getirmediği sürece spekülasyon haberlere ve sosyal ortama uyum sağlama konusunda zorluklar yaşayacaklarının altını çizdi. Bireylerin cinsel yönelimleri konusunda “varsayımsal” hareket edildiğini söyleyen Profesör Dr. Jack Drescher, bu varsayımların bireyleri intihara kadar sürükleyeceğini söyledi. LGBTQ sex yazarı ve Podcast yayıncısı Dan Savage ise bu konu hakkında Jack Drescer’dan farkı düşünüyor. Savage’e göre yapılan spekülasyon haberler doğru olsun ya da olmasın bu durumun kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Bireylerin üzerine “potansiyel zararlı” etiketi yapıştırılacağı takdirde insanların cinsel yönelimleri hakkındaki algıyı daha çok yapacaklarının altını çiziyor. Savage, "Hepimizin heteroseksüel olduğu varsayılır ve tüm hayatımızda heteroseksüel olduğumuzu söylediğimiz bir zaman vardır, ancak bunu söylemeye zorlandığımız için öyle değilizdir. Bu yüzden şu anda bunu söyleyen diğer insanlara bakıyoruz ve onların önemli bir yüzdesinin bizim çocukluğumuzda yaptığımız gibi yalan söylediğini biliyoruz.” diye de sözlerine ekliyor.

LGBTQ BİREYLERİNE VERİLEN HASARLAR

LGBTQ Genç İntihar Önleme ve Kriz Müdahale Örgütü-Trevor Project’in İletişim Başkan Yardımcısı Kevin Wong’a göre, pek çok insan dışarıya çıkarken cinsel kimliğini gizliyor. Sosyal çevrenin birerlerin cinsel kimliğini kötüye kullandığını söyleyen Wong, insanların dışarı çıkarken başka kimlikler takındığının altını çizdi. LGBTQ bireylerini rahatsız eden taciz söylemleri, zorbalık vs. gibi geri dönüşler bu bireyleri intihara bile sürükleyeceğini duyurdu. Trevor Projesi kapsamında yapılan bir araştırmaya göre LGBTQ’da yer alan orta ve lise öğrencilerinin yüzde 52’si (%52), LGBTQ’da yer alan gençlerin ise yüzde 42’si (%42) yüksek orada intihara meyilli bireyler olduğunu gösterdi. Her iki yaş grubu çalışmasında da 34.000’den fazla LGBTQ bireyine anket yapıldı. Bu araştırmada 2010’da meydana gelen intihar olayı örnek gösterilebilir. Üniversite birinci sınıf öğrencisi Tyler Clementi, arkadaşının kendisi ve hemcinsi olan arkadaşının görüntüsünü gizlice çekmesi sonucunda intihar etmişti.

Çeviri: Burçin Uysal

Kaynak: www.nbcnews.com

Odatv.com