Aylık 53 bin dolarlık işe sadece 3 başvuru

Yeni Zelanda Koruma Bakanlığı, Aspiring Dağı Milli Parkı'nda bulunan Haas'ta çalışacak bir "biyoçeşitlilik sorumlusu" aradığını duyurdu. Söz konusu işse ülkede sadece 3 kişi başvurdu. Biyoçeşitlilik sorumlularının maaşı 41 bin ile 53 bin dolar arasında değişiyor.

Aylık 53 bin dolarlık işe sadece 3 başvuru

Yeni Zelanda Koruma Bakanlığı, Güney Adası'ndaki Aspiring Dağı Milli Parkı'nın batı ucunda yer alan Haast'ta görev yapacak bir "biyoçeşitlilik sorumlusu" aradığını duyurdu.

Yerel basına göre, başarılı başvuru sahibine Yeni Zelanda'nın ormanlık bölgelerinde günlerce devriye gezme, jet botla dolaşma ve hatta helikopterle birkaç tur yapma imkanı sunan işe sadece 3 kişi başvurdu.

Güney Westland'daki DOC Operasyon Müdürü Wayne Costello Stuff'a verdiği demeçte, "Ülkenin sunduğu en muhteşem doğal ortamlardan birinde çalışıyoruz. Tek kelimeyle muhteşem. Ancak herkes için değil. Kendinize güvenmeniz ve açık havada çalışabilmeniz gerekiyor. Eğer opera ve tiyatroyla ilgileniyorsanız, muhtemelen size göre bir iş değil" dedi.

Başvuranların azlığı nedeniyle Costello, Avustralyalıları başvurmaya ikna etmek için, "Yerel halk harika bir şekilde dost canlısı. Dünyanın o bölgesinde çiftçilik ve balıkçılığa öncülük eden Yeni Zelanda'nın orijinal ailelerinden bazıları bulunuyor. Gerçekten çok sevimliler" diye belirtti.

BİYOÇEŞİTLİLİK SORUMLUSU NE İŞ YAPIYOR

DOC Operasyon Müdürü Wayne Costello, görevin asıl amacının "kivileri kurtarmak ve Haast tokoeka'yı uçurumun kenarından döndürmek" olduğunu söyledi. Costello daha sonra, "Bunun yanı sıra bir yaralanma ya da benzeri bir durum olduğunda yaban hayatına müdahale ediyoruz. Kertenkeleler, çağlayan gekoları ve skinkleri de gözlemliyoruz" diye konuştu.

Bu iş tanımının maaşı ise 41 bin (762 bin TL) ile 53 bin (985 bin TL) dolar arasında değişiyor.

Odatv.com

biyoçeşitlilik milli park aspiring dağı orman yeni zellanda