Amazon çalışanlarından 20 ülkede “Kara Cuma” eylemi

İndirimli alışveriş günü olarak bilinen “Black Friday” (Kara Cuma) başlıyor. Yirmi ülkede e-ticaret alanında hizmet veren Amazon şirketinin çalışanları da Black Friday başladığı gün grev yapmaya hazırlanıyor.

Amazon çalışanlarından 20 ülkede “Kara Cuma” eylemi

E-ticaret şirketi Amazon işçileri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için grev yapacak. Grev, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinin de içinde yer aldığı toplam yirmi ülkede düzenlenecek. Amazon çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar tarafından oluşturulan uluslararası “Make Amazon Pay” isimli platformun organize ettiği grevde işçiler haklarını arayacak.

Amazon çalışanlarından 20 ülkede “Kara Cuma” eylemi - Resim : 1

“SALGINDA KAZANCIMIZ ÜÇ KATINA ÇIKTI”

Amazon, 2020 yılının başında pandemi dolayısıyla toplam kazancını 3 (üç) katına çıkardığını duyurmuştu. Aynı zamanda, 26 Kasım’da başlayacak olan büyük indirimlerden dolayı sitelerin ciddi oranda yoğun olması bekleniyor. Beklenen bu yoğunlukta Amazon şirketinin çalışanları için nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya başladı.

AMAZON’UN SAHİBİ JEFF BEZOS KİMDİR

Yaklaşık 205 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Amerikalı girişimci Jeff Bezos, aynı zamanda medya sahipliği, yatırımcılık ve sanayi sektöründe de yer almaktadır. Dünyanın en büyük E-Ticaret devine sahip olan Jeff Bezos, 1994’te dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji şirketi Amazon’u kurmuştur.

Burçin Uysal

Odatv.com

Jeff Bezos Amazon