Alman vekillerin kettle'ları sökülecek

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet meclisi, global enerji krizi nedeniyle milletvekillerinin ve meclis personelinin bürolarındaki kettle’ların (ani su ısıtıcıları) söküleceğini duyurdu.

Alman vekillerin kettle'ları sökülecek

Ülkenin en kalabalık eyaleti KRV'nin Meclis Başkanı Andre Kuper, milletvekillerine gönderdiği bildiride, bürolarda bulunan ani su ısıtıcıların 1 Aralık'tan itibaren söküleceğini bildirdi.

Kuper'in duyurusunda, kettle’ların en çok enerji tüketen cihazlardan biri olduğu belirtilerek bunların kaldırılarak yılda 370 bin kilovatsaat elektrik tasarrufu sağlanacağı ifade edildi.

Meclis Başkanı ayrıca, bildiride, meclis koridorlarına hareket dedektörleri yerleştirileceğini, böylece ısıtma tüketiminde yüzde 6, elektrik tüketiminde ise yüzde 15'lik bir tasarruf sağlanmasının hedeflendiği bilgisini paylaştı.

Gelecek yıldan itibaren çatıya güneş enerji panellerinin yerleştireceğini duyuran Kuper, böylece meclisin enerji tüketiminin azaltılması konusunda "rol model" olacağını, 2030'a kadar iklim nötrlüğüne ulaşılmasının hedeflendiğini ifade etti.

ENERJİ KRİZİ DEVAM EDİYOR

Rusya – Ukrayna Savaşı başladıktan sonra Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, ABD ve Kanada, Rusya’ya yönelik bir dizi ekonomik yaptırım ve ambargo uyguladı.

Rusya, yaptırımlara karşılık doğal gaz sevkiyatını en düşük seviyeye indirdi. Çin’in de dahil olmasıyla Avrupa’ya giden doğal gaz miktarı yüzde 45 ile 50 arasında azaldı.

Avrupa’da elektrik ve doğal gaz faturaları, yüzde 300 ile 500 arasında zamlandı. Sadece Almanya’da bir yıl içinde en az bin şirket iflas başvurusu yaptı.

Kışın elektrik tasarrufu yapmayı planlayan Avrupa devletleri, vatandaşlarının duş almadan ve yemek pişirmeden kısmasını ve aydınlatmadan kaçınmasını tavsiye etti.

Odatv.com

rusya ukrayna savaşı almanya