ABD'ye rest, dünyaya IŞİD şantajı

Omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD'ye rest çekti.

ABD'ye rest, dünyaya IŞİD şantajı

SDG'nin sözde sözcüsü Aram Henna, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuştu. Terör örgütü IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyon ile faaliyetlerin askıya alındığını ifade eden örgüt sözcüsü Aram Henna, "IŞİD'e karşı yapılan tüm operasyonlar durduruldu. Türkiye'nin Pençe - Kılıç harekatı yüzünden, IŞİD teröristlerinin bulunduğu hapishaneleri korumamız ve IŞİD hücrelerini bulmamız mümkün değil. Kaynaklarımızı, kendimizi savunmak için kullanacağız" dedi.

Pentagon ise üç gün önce yaptığı açıklamada, operasyonların devam edeceğini söylemişti. ABD’nin eğitip donattığı terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, yaptığı açıklama ile ABD’ye karşı çıkmış oldu.

IŞİD ŞANTAJI

2015’ten itibaren ABD önderliğindeki uluslararası koalisyon, binlerce hava harekatı ile terör örgütü IŞİD’e darbe vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kara harekatı ile IŞİD’e karşı savaşan ilk ve tek NATO ordusu oldu. Fırat Kalkanı harekatı ile örgütün Cerablus ve El-Bab’daki varlığı sona erdirildi, binlerce terörist etkisiz hale getirildi.

Ancak ABD, Suriye’nin petrol kuyularını kontrol eden PKK/YPG ile anlaştı ve Suriye Demokratik Güçleri adı verilen oluşumu kurdu. Omurgasını YPG’nin oluşturduğu SDG, Suriye petrolünü ABD’nin çıkarmasına ve Irak üzerinden dünya pazarına sokmasına imkan tanıdı.

YPG’nin ABD tarafından silahlandırılmış ve eğitilmiş binlerce militanı bulunuyor.

Kurdish-led SDF conducted 12 operations against ISIS in October

Bu militanlar, tutuklu IŞİD teröristlerinin bulunduğu cezaevlerinde de nöbet tutuyor.

YPG, birçok defa Türkiye’ye karşı “yaptırım uygulanmazsa” ve Türkiye’nin terörle mücadele harekatlarının “önüne geçilmezse”, bu IŞİD teröristlerini adeta serbest bırakma tehdidinde bulundu.

Suriye'nin kuzeyi operasyonlarla terörden temizlendi - Son Dakika Haberleri

Örgütün elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, daha önce birçok defa tüm dünyaya şantaj uygulayarak, terör faaliyetleri uluslararası güvence altına alınmadığı takdirde, IŞİD teröristlerinin bulunduğu kampları korumayı bırakacaklarını söylemişti.

Barış Pınarı Harekatı - SDG komutanı Mazlum Kobani, Le Figaro'ya konuştu:
YPG/SDG elebaşı Ferhat Şahin

Fransız medyası, daha önce IŞİD teröristlerinin rüşvet ve para karşılığında, YPG’li teröristler tarafından serbest bırakıldığını kaleme alarak, YPG’nin IŞİD ile olan iş birliğini gün ışığına çıkarmıştı.

Odatv.com

Suriye IŞİD ABD sdg ypg