ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), korona virüs önlemlerini güncelledi. Karantinanın “gerekli olmadığı” ve korona hastalığına yakalanan kişilerin 5 gün maske takması tavsiye edildi. Kovid hastalığından korunma önlemlerinde ise aşılı ve aşısız kişilere birebir aynı tavsiyelerde bulunulması dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü, kovid-19 aşılarının bulaşmayı engellediğini iddia etmişti.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir

ABD’nin hastalıkların yayılmasını önleme ve salgın hastalıkları araştırmakla görevli kuruluşu CDC, kovid-19 önlemlerini güncelledi.

CDC, korona virüs hastalığına yakalanan kişilerin karantinaya alınmasının gerekmediğini açıkladı. Bunun yerine 5 gün boyunca maske takılmasını ve diğer insanlarla temasın kesilmesi tavsiye edildi.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 1

En çok dikkat çeken güncelleme ise, aşılı ve aşısız kişiler için “korona virüsten korunma önlemlerinin” birebir aynı olmasıydı.

CDC, açıkça söyledi: “Aşılı olanlar ve aşısız olanların kovidden korunma önlemleri aynı, çünkü hastalık bulaşabiliyor.”

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VE AŞI FİRMALARI AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Dünyada en yaygın olarak kullanılan iki kovid aşısı, AstraZeneca ve Pfizer-Biontech firmalarının ürettiği aşılar.

Her iki firma da, 2021’de aşılar piyasaya sürüldüğünde “Koronavirüs bulaşmasını ve hastalığın yayılmasını önemli ölçüde azaltıyor” demişti.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 2
ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 3
ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 4

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Kate O’Brien, aşıların koronavirüs salgınını ve yayılmasını ciddi oranda azalttığını iddia etmişti.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 5

Ancak Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi, aşılı ve aşısız olan kişilerin koronavirüsten korunma önlemlerinin aynı olduğunu ve hastalığın herkese bulaşabileceğini açıkladı.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 6

CDC bu açıklamasına ek olarak, görülen semptomların da aynı olduğunu söyleyerek, aşılı kişilerle aşısız kişilerin geçirdiği koronavirüs hastalığı arasında ciddi bir fark olmadığına vurgu yaptı.

Hastalığı daha önce geçiren ancak aşı olmayan kişilerin de bağışıklığı bulunduğu ifade edildi.

Kovid aşıları piyasaya sürüldüğünde bu konuda sorular yönelten kişiler ise medyada “komplo teorisyeni” olarak yaftalanmıştı. ABD Hastalık Kontrol Merkezi’nin yaptığı açıklama bu sebepten dolayı dikkat çekti ve sosyal medyada ilgi gördü.

SONER YALÇIN, İLAÇ FİRMALARINI YAZMIŞTI

Gazeteci yazar Soner Yalçın, “Kara Kutu” kitabında, AstraZeneca ve Pfizer firmalarının uzmanlara para vererek ilaçlarını nasıl piyasaya sürdüğünü ve reklamını yaptığını yazmıştı.

AstraZeneca’nın piyasaya sürdüğü psikiyatri ilacı sebebiyle birçok kişinin tip-2 diyabet hastalığına yakalandığını kaleme alan Soner yalçın, firmanın bu sebepten dolayı 647 milyon dolar tazminat ödediğini ifade etmişti.

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 7

Soner Yalçın, Pfizer firmasının epilepsi ilacını, huysuz bacak sendromu için pazarladığını ve bu şekilde kamu sağlığını hiçe sayarak fazladan kâr ettiğini vurguladı.

Odatv.com

ABD'den itiraf: Aşı engellemiyor... Bu bir Kara Kutu haberidir - Resim : 8
Korona virüs kara kutu Pfizer covid 19 aşı Kovid CDC ABD soner yalçın AstraZeneca