Deezer, dijital müzik rekabetinde bir ilki yaptı

Çevrim içi müzik dinleme uygulamaları arasında Spotify liderliği elinden bırakmasa da, Deezer ve TIDAL gibi platformlar da Hi-Fi yani kayıpsız ses kalitesinde müzikler sunmakla beraber birçok özelliğiyle kullanıcıları kendilerine çekmeye çalışıyorlar.

Deezer, dijital müzik rekabetinde bir ilki yaptı

Fransa merkezli Deezer’da 2014 yılından beri bir şarkının sözleri, o an çaldığı saniyeyle senkronize edilmiş bir şekilde görüntülenebiliyor. Geçen sene Spotify’a da gelen bu özelliği Deezer şimdi yepyeni bir boyuta taşıdı: Şirket, uygulama içi gerçek zamanlı şarkı sözü çevirisi işlevini duyurdu .

Popüler müzik platformu Spotify, bünyesine yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Son olarak Spotify, TikTok benzeri özelliğiyle geliyor.

Bu özellik isminden de anlaşılacağı üzere, bir şarkının sözlerini anlık olarak istediğiniz bir dile çevirmenizi sağlayacak. Şu anda 10.000’den fazla şarkıda çeviriyi destekleyen Deezer, yalnızca İngilizce’den Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce’ye tercüme imkanı sunarken; yakında daha fazla dil seçeneği ekleyecek.

Şirketin açıklamasına göre telefonunu İngilizce kullananların, desteklenen dillerden biriyle şarkı sözü çevirisi yapabilmek için Deezer ayarlarındaki dil tercihlerini Fransızca, Portekizce, Almanca veya İspanyolca olarak güncellemeleri gerekiyor.

Müzik oynatılırken alt kısımdaki mikrofon simgesine basıldığında, orijinal dilindeki sözlerine erişilebiliyor. Bu aşamada “with translation” yani “çeviri ile” butonuna tıklandığında ise, sözler anında hedef dile çevriliyor. Deezer, bu özelliği destekleyen ve aynı zamanda platformun en iyi 10 şarkısı olma niteliği taşıyan içerikleri de paylaştı:

Deezer yeni özelliğini Android, iOS ve masaüstü uygulamalarının yanı sıra web sürümünde kullanıma açtı. Ücretsiz, Family ve Premium ayrımı olmaksızın tüm üyelik paketlerinde şarkı sözü çevirisi kullanılabiliyor. Hatırlatmak gerekirse Spotify da şarkı sözlerini görüntüleme işlevini hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılarına sunuyor.

ios Android ingilizce Spotify Deezer