Bu bilgiler hiçbir yerde yok... 6’lı Masa’da neler konuşuldu

Altılı masa liderleri 2023 Genel Seçimi kazanmaları durumunda izleyecekleri yol haritasını ve hangi makamlarda hangi partiler görev alacak noktasında görüşme gerçekleştirdi...

Bu bilgiler hiçbir yerde yok... 6’lı Masa’da neler konuşuldu

Gamze İşler

Millet İttifakı liderleri dün altılı masa toplantısının 11.sini gerçekleştirdi. Toplantı saat sürdü. Liderler İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Merkezinde bir araya geldi.

Altılı masa liderleri 2023 Genel Seçimi kazanmaları durumunda izleyecekleri yol haritasını ve hangi makamlarda hangi partiler görev alacak noktasında görüşme gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partileri için hangi görevlere talip oldu.

Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun üç bakanlık istediği ve bu durumun diğer liderler tarafından olumlu karşılanmadığı ifade edildi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bir Bakanlık isteğini masada dile getirdiği ifade edildi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın daha önce yapılan altılı masa toplantılarında Ekonomi Bakanlığı’nı istediği, daha sonra bu isteğinden vazgeçip Genel Müdürlükleri istediği ifade edildi.

Masada henüz bakanlık ve milletvekili konuları netlik kazanmadı.

Altılı masa toplantısının dün İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz" ifadelerini kullandı. Cihan Paçacı bir süre sonra yaptığı yazılı açıklamayla Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İyi Parti lideri Akşener’in Cihan Paçacı’yı liderlerin vereceği karara müdahale ettiği için görevlerinden istifa etmesini istediği ifade edilse de Meral Akşener bu manevrası ile masadaki oy oranları az olan fakat büyük görevler isteyen partilere bir mesaj verdiği alınan bilgiler arasında.

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu fakat bu adaylığa sıcak bakmayan tek liderin Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun olduğu iddialar arasında.

ANKARA’DAN İZMİR’E UZANACAK

Gelecek hafta başına sıcak bir gündemle başlayacak olan Ankara pazartesi sabahı Millet İttifakı liderleri “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” tanıtım toplantısında yeniden bir araya gelecek. Bu toplantıya katılacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 15-21 Şubat tarihlerinde İzmir’de yapılması planlanan “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi” için altı lideri tek tek davet edeceği alınan bilgiler arasında.

19 Şubat’ta altı liderin İzmir’de olacağı İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılacağı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını İzmir’de açıklayacakları ifade edildi.

Ayrıca İzmir’de gerçekleşecek olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne İrlandalı Politik eylemci Bob Geldof ‘un katılacağı konusunda görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği kongreye farklı ülkelerden yazarlar, ekonomistler ve bürokratların katılacağı alınan bilgiler arasında.

Odatv.com